Thursday, May 19, 2016

SBI Clerk Exam - Model Questions and Answers

1. Head Quarters of 'Mudra Bank' located at _____
a. New Delhi
b. Mumbai
c. Hyderabad
d. Chennai
Answer: New Delhi

2. What is the Tagline / Slogan of " HDFC Bank?
a. We Understand Our World
b. We are with you in your Dreams
c. We Understand Your World
d. You Understand Your World with Us
Answer: We Understand Your World

3. "Dow Jones" is a Stock market index of which Country?
a. Japan
b. France
c. Cananda
d. USA
Answer: USA

4. What is the "Bank Rate" at Present (as on 5th April, 2016)
a. 7.01%
b. 7.02%
c. 7.00%
d. 6.8%
Answer: 7.00%

5. "EPS' stands for _____
a. Earning Per Share
b. Each Per Share
c. Earning Personal Share
d. None of these
Answer: Earning Per Share

6. When was Introduced Basel-I norms?
a. 1987
b. 1988
c. 1989
d. 1992
Answer: 1988

7. Who Publishes " Ease of Doing Business Report " annually?
a. World Bank Group
b. South Asia Bank
c. International Monetary Fund
d. MUDRA Bank
Answer: World Bank Group

8. When was officially adopted Indian Rupee Symbol?
a. 2000
b. 2014
c. 2015
d. 2010
Answer: 2010

9.Where is located Head Quarters of Indian Bank?
a. New Delhi
b. Mumbai
c. Chennai
d. Kolkata
Answer: Chennai

10. Commercial papers (CP) are issued in the denominations of _____
a. 5 Lakh & in the multiple of 5 Lakh thereafter
b. 6 Lakh & in the multiple of 7 Lakh thereafter
c. 7 Lakh & in the multiple of 7 Lakh thereafter
d. None of these above
Answer: 5 Lakh & in the multiple of 5 Lakh thereafter

Share : SBI Clerk Exam - Model Questions and Answers

Related Posts

SBI Clerk Exam - Model Questions and Answers
4/ 5
Oleh

0 comments : SBI Clerk Exam - Model Questions and Answers

0 comments : SBI Clerk Exam - Model Questions and Answers